Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Катеринівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04399269) був реорганізований і увійшов до складу Великобурлуцької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Перейменування вулиць

20 листопада 2015 року відбулася історична подія для Катеринівської громади. З метою виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», керуючись ст. 25   Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської рада прийняли рішення про перейменування вулиці:

- Калініна на вулицю Молодіжна

- Леніна  на вулицю Катеринівську

Вулицю Леніна перейменували на честь жительки с. Катеринівка Катерини Василівни Неклюдової 1834 р.н. (з роду Донець-Захаржевських, у заміжжі – Задонська). Сім’ї Задонських та Неклюдових активно підтримувала знищення панщини (кріпацтва). У далекому 1861 перші на Харківщині відмовилися від кріпаків (дали «вольні»)  та виділили селянам земельні наділи. Дім панів Неклюдових є одним із найстаріших в селі (більше 150 років), після 1917 в цьому  домі була відкрита школа яка пропрацювала до 1969 року. Будівля мала два поверхи, другий поверх був дерев’яний. Після школи в будівлі було організовано гуртожиток для приїзжих працівників.  Потім дім перепланували під колгоспну їдальню та комору.

        В 90-х з розпадом колгоспів будівлю почали розбирати на будматеріали. В 2011 році приватний підприємниць Скляров Ю.П. викупив залишки панського дому та відновив його.  

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *